Despre exemple in viata

Am cunoscut cateva persoane de-a lungul vietii care m-au impresionat in mod deosebit. Una dintre ele este Anca, insa despre ea voi vorbi candva cu lux de amanunte, pentru ca un rezumat ar fi insuficient.

Scriu acum despre un alt exemplu care mi-a trecut ca un flash, timp de doua zile, prin fata ochilor. Este vorba despre Gabi. Am cunoscut-o mai mult sau mai putin intamplator, ideea este ca m-am bucurat tare mult ca am intrat in contact, indiferent daca ne vom mai intalni vreodata sau nu.

Cand am vazut-o prima data, m-a impresionat frumusetea ei. O frumusete usor atipica, o femeie tanara, tunsa scurt, cu niste ochi absolut halucinanti, de un verde-galbui indescriptibil. Nu pot… pur si simplu nu pot sa-i fac o caracterizare prin care sa o vedeti asa cum am vazut-o eu.

Dar nu doar frumusetea este cea care mi-a inchis gura si m-a facut sa pun acest titlu (ar fi fost mult prea putin), ci atitudinea. Atitudinea de castigatoare. Este o femeie implinita (cred) din punct de vedere financiar si profesional. Am pus paranteza pentru ca sunt sigura ca aspiratiile sunt mult mai inalte, este probabil femeia care va incerca vesnic sa se autodepaseasca si sa creasca. Si de aceea este un model.

Nu trebuie sa accepti niciodata mediocritatea, iar cand incepi sa atingi culmi ale superioritatii sa nu arati acest lucru, intimidandu-i pe cei din jur, ci sa lasi oamenii sa descopere, exact cum m-a lasat Gabi pe mine.

O astfel de femeie, o femeie superba si extrem de inteligenta isi poate gasi cu greu un barbat care sa o provoace si pe care sa si-l doreasca. N-as vrea sa par feminista, insa nu stiu care barbat ar fi de nasul ei. O astfel de femeie isi poate permite sa aleaga, sa invete sau sa dreseze multi barbati, insa ar fi prea vag si nesatisfacator. Unde ar mai fi provocarea si continuitatea in ascensiune?

Am ramas impresionata de Gabi si am luat-o ca reper pentru exemplu in viata. Nu cred ca am facut rau deloc.

O papusa mai cu capul pictat pe umeri

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s