Targ de cristaluri la Muzeul Geologic

Muzeul Geologic reuseste sa ma surprinda in mod placut si sa ma dezamageasca in acelasi timp de nenumarate ori. Placut surprinsa: terasa frumoasa si linistita pe timp de vara, bar relaxant si seri de teatru pe vreme friguroasa, expozitie cu vanzare de diverse bijuterii cu pietre semipretioase sau imitatii la primul etaj. Neplacut: toaleta in muzeu departe de bar si foarte departe de terasa. Soriceii zburda astfel incat aproape ca faci pe tine pana cand traversezi gradina pentru a ajunge la toaleta din muzeu, barul nu are un program fix si poti sa ai surpriza ca la ora 19:00 sa fie deja inchis etc.

Asadar, este o zona-muzeu (deja si-a depasit atributiile de simplu muzeu) cu suisuri si coborasuri, mereu surprinzatoare, asa cum este intreaga Romanie (simply surprising, nu-i asa?). De Mos Nicolae (mdea…) a avut loc un asa-zis targ de cristaluri. Spun asa-zis pentru ca expozantii erau aceiasi care vand zi de zi la etaj, numai ca acum se mutasera tarabelele la parter, sa fie mai in vazut lumii. Intrarea 6 lei, 3 lei pentru studenti & co. Nu facea banii, clar!

Au fost si cativa expozanti din afara muzeului, mi-a atras atentia munca unui tanar constand in bijuterii de piele incrustata cu pietre semipretioase. Mi-a placut in mod deosebit o bratara neagra cu perle albe neslefuite, de cultura. 60 lei.

Restul expozantilor prezentau marfuri asemanatoare, cristaluri inutile (pentru mine cel putin), pomisori kitschosi cu pietricele spanzurate de ramuri aurii, pietre tamaduitoare si pietre pentru zodii (?), cercei si inele cu pietre dragutele dar urat montate pe fiare intortocheate si tinichele lucitoare.

Nota 6 targului de la Muzeul Geologic pentru pretul mare al biletului (comparativ cu cel de la MTR, targ incomparabil), aceiasi putini expozanti, insa bravo pentru initiativa si readucerea muzeelor in atentie. Si la mai mare!

Cu drag,

Advertisements

Leave a comment

Filed under Arta Contemporana, Bucuresti, Eveniment, Fashion in Bucharest, La plimbare, Obiecte facute manual, Shopping in Bucharest, Targ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s