Blog? Penibil.

In primul rand ma deranjeaza cuvantul blog. Este un americanism, inca un americanism pe care daca l-a adoptat si Iliescu… e bine impamantenit, taica. Tot ce urmeaza este mai mult sau mai putin in al doilea rand.

Intotdeauna am scris, fie ca am scris pentru mine sau pentru altii. Cert este ca de fiecare data cand ma hotarasc sa fac ceva “public”, adica sa si semnez cu numele meu si nu doar cu un pseudonim, scriu altfel. Mai prost, mai fara substanta, mai plictisitor, mai totul la negativ. Imi masor mereu cuvintele si niciodata nu iese acel ceva de la care pornisem. Deviez pentru a nu dezamagi si o fac totusi in mod inconstient si tocmai din dorinta de a fi mai buna decat sunt de fapt?

La inceput au fost jurnalele. Faceai si acolo “trafic” (ce penibil), dar lumii nu-i pasa. Nu exista posibilitatea de a lipi reclame sau era mult mai mica decat acum. Am avut curiozitatea sa intru pe unul dintre blogurile celebre. N-am inteles de ce este atat de citit. Zeci de postari in aceeasi zi, lucruri absolut neinteresante, cate 2 randuri in care nu se spunea nimic… deci se merge pe acelasi principiu ca si la ziarul “Libertatea”?

Si ce daca ai trafic? Si ce daca folosesti cuvinte-cheie dupa care lumea e avida, si ce daca multi dau click si citesc cele 2 randuri impersonale si cu toate acestea neobiective?

Internetul era frumos tocmai pentru ca puteai sa fii… nimeni. Acum e mai greu, exista mult mai multe metode prin care poti fi deconspirat (chiar daca nu scrii vreo bomba), lumea e mult mai agresiva si daca spunea cineva ca fecioarele sunt critice, as vrea sa vad un roman care umbla nestingherit pe internet si nu e critic (si ma includ, evident).

Si nu stiu de ce am scris inca o chestie inutila… ca sa-i fidelizez pe cititorii mei? De ce? De ce simtim nevoia sa fim cunoscuti sau sa impartasim cu atata daruire toate ideile mai mult sau mai putin interesante?

Un alt “post” fara substanta care sa intregeasca “blogosfera” mult iubita.
Cu drag,

Advertisements

Leave a comment

Filed under Hartie Igienica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s